Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Kezdjük az alapoknál: milyen a jó gyerekszoba?

Kezdjük az alapoknál: milyen a jó gyerekszoba?

pottyos

Amikor az ember babát vár és a fészekrakó ösztön úrrá lesz rajta, alig várja, hogy megvehesse az első játékokat, kiválaszthassa a kiságyat és a függöny színét. Ám a sokszor zavarba ejtően bőséges választék és a várakozás öröme mellett átgondolatlan, hirtelen felindulástól vezérelt döntéseket hozunk. Tudom, hiszen én is átestem ezen annak idején, amikor a lányomat vártam.

Most abban szeretnék segítséget nyújtani, mik azok a dolgok, amiket feltétlenül át kell gondolnunk, mielőtt az új családtag megérkezik.

jo gyszoba1  jo gyszoba3

A gyerekszoba legfőbb tulajdonsága, hogy időről-időre változik, alakul, együtt fejlődik a benne lakóval, ezért az első és legalapvetőbb szempont: mennyi időre veszi birtokba a csöppség a szobáját? Beköltöztettük a dolgozóba, amíg el nem költözünk az új házunkba? A szülői hálóban alszik, amíg a tesóval egy szobába nem kerülnek? Saját szobája lesz, de ha lesz testvére ő is oda kerül majd? Hosszú távra tervezünk és kamaszkoráig birtokolja majd? Ha ezt be tudjuk határolni, jöhet a következő lépés: a funkciók. Sokan nem gondolnak bele, hogy a gyerekszoba valójában egy mini lakás, ahol több funkciónak is helyet kell találni. Először csak egy hálószoba, majd hálószoba és játszószoba, később pedig ehhez jön még a tanulószoba, étkező és nappali funkció is, hiszen tudjuk: a kiskamaszok többsége már alig akarja kidugni az orrát a saját kis zugából.

jo gyszoba4  jo gyszoba7

Mindezek mellett pedig egy jó gyerekszoba biztonságos, inspiráló, kreatív és otthonos, ahol csemeténk igazán jól érzi magát.

jo gyszoba5  Képek: Pinterest

Tehát amikor gyerekszobát tervezünk, olyan teret kell létrehoznunk, ami később bővíthető, ahol ezek a követelmények folyamatosan teljesülhetnek és nem utolsó sorban, ami a gyerekünknek is nagyon tetszik, de kis odafigyeléssel és tervezéssel ezeket mind megvalósíthatjuk. Ha pedig elbizonytalanodunk, bátran kérjük szakember segítségét.

Horváth Orsolya – gyerekszoba lakberendező

Ez is tetszeni fog