Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Ki mint veti ágyát…

Ki mint veti ágyát…

pottyos

Bevallom, akárcsak az élet minden területén, a lakberendezésben is maximalista vagyok, ezért, szeretem a legapróbb részletekig összehangolni a gyerekszoba összes elemét. Amikor legelőször kellett ágyneműt vásárolnom, az akkor másfél éves lányomnak, döbbenten szembesültem vele, hogy milyen nehéz jó minőségű és szép ágyneműt beszerezni, pláne, ha még azt is szeretném, hogy passzoljon a szoba stílusához és színeihez. Kedves olvasó, ha te is hasonló cipőben jársz, most megmutatom a kedvenc darabjaimat, illetve megtudhatod, mire kell odafigyelni a vásárláskor.

Bevallom, akárcsak az élet minden területén, a lakberendezésben is maximalista vagyok, ezért, szeretem a legapróbb részletekig összehangolni a gyerekszoba összes elemét. Amikor legelőször kellett ágyneműt vásárolnom, az akkor másfél éves lányomnak, döbbenten szembesültem vele, hogy milyen nehéz jó minőségű és szép ágyneműt beszerezni, pláne, ha még azt is szeretném, hogy passzoljon a szoba stílusához és színeihez. Kedves olvasó, ha te is hasonló cipőben jársz, most megmutatom a kedvenc darabjaimat, illetve megtudhatod, mire kell odafigyelni a vásárláskor. Az Ikea jó és szép és mindenki szereti, de én speciel nem vagyok elragadtatva a gyerekágynemű kínálatuktól, ráadásul cselesen speciális méretekkel dolgoznak, ezért, ha ott vásárolnánk, ne felejtsünk el a párnát és a paplant is megvenni. Mivel gyakran változik a kínálatuk, menjünk el a felnőtt osztályra is, mert, ha mondjuk egyszínű, vagy geometrikus mintájú huzatot keresünk a gyerekszobába, ott valószínűleg találni fogunk.
Egy kisgyereknek nincs szüksége párnára, tulajdonképpen nekünk, felnőtteknek se lenne, ezért próbáljuk meg minél később rászoktatni őket, vagy, ha mindenképpen ragaszkodunk hozzá, vásároljunk egészen lapos verziót, olyat, amit a bölcsikben-ovikban használnak, a huzatot pedig ennek megfelelően válasszuk ki.

kimintveti1 kimintveti2

Az ágynemű lehetőleg bújtatós, vagy cipzáras legyen, mert így kisebb az esélye, hogy a gyerek éjszaka a nagy forgolódás közepette, lerúgja a huzatot és mindenképpen készüljön pamutból, mert az jobban szellőzik és az allergiára hajlamosaknak is megfelelőbb. Legyen legalább három garnitúránk, mert balesetek gyakran előfordulnak egy kisgyerekes háztartásban.
A színek terén törekedjünk arra, hogy este, miután előkerül az ágynemű, a vetett ágy is kellemes, harmonikus hatást nyújtson a szoba színeivel, a mintákkal és a stílussal is. Ha rengeteg energiát feccöltünk abba, hogy kialakítsuk a dizájnt, ne rontsuk el egy „béna”, oda nem illő ágynemű garnitúrával.

kimintveti3 kimintveti4 kimintveti5

Ha pedig végképp nem találunk számunkra (a gyermekeink számára) megfelelő darabokat, ma már a nívósabb textilforgalmazók megvarratják nekünk a kiválasztott méteráruból az ágyneműt, vagy párnákat és tanácsot is adnak, milyen típusú textíliából válasszunk.

Ágyneműk: Mini Rodini (Smallgarden), HM (hm.com/hu), Dwell Studio (dwellstudio.com), Next (www.nextdirect.com), Ferm Living (www.fermliving.com)

Ez is tetszeni fog