Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Őszi trendek a gyerekszobában

Őszi trendek a gyerekszobában

pottyos

Nem csak a divatban, de a lakberendezésben is megjelentek a 2013/2014-es őszi-téli trendek. A gyerekbútorok és szobadekorációk terén is sok-sok újdonság van, tehát aki szeretné felfrissíteni, néhány új darabbak feldobni csemetéje szobáját, netán az érkező baba szobáját készül berendezni, az most jól figyeljen:

 

Végre kicsit megfeledkezhetünk a falakra festett fákról és baglyokról, helyette megjelentek a színes, virág-és állatmintás (Micimackót felejtsük el.), na meg a geometrikus tapéták. A jó hír pedig, hogy ezek nem a hagyományos eljárással készültek, hanem lehúzhatóak, így nem kell kétévente elhívni a festőket, hogy spaklival levakarják a megunt Hamupipőkéket.

    oszi trendek6

oszi trendek11

 

A fali matricák még mindig bőséges választékban jelen vannak, az idei újdonságok viszont a 3D-s verziók, amik szintén egy mozdulattal eltávolíthatók, ha meguntuk őket.

oszi trendek8  oszi trendek

A neon változatlanul nagyon menő, nem csak a ruhákon, de a lakberendezési kiegészítőkön is. Vigyázzunk vele, ha túl sok, vibráló, kellemetlen érzetű lesz tőle a szoba. Elég egy neon mintás párna, vagy neon színű dekortapasszal feldobott bútordarab, esetleg polc, a szoba többi színe pedig feltétlenül legyen semleges.

oszi trendek4

Ha már színekről van szó, idén a fekete-fehér és még mindig a szürke a vezető kombináció. Gondoljunk csak a H M őszi kollekciójára.) Na, nem kell megijedni, nem kell mindjárt a falakat feketére festeni, de például egy fekete-fehér csíkos falrész, szőnyeg, vagy egy szürke mintás tapéta igazán divatossá teszi a szobát. Ha pedig olyan merészek vagyunk, hogy a plafont is csíkosra pingáljuk, akkor maximálisan követtük az idei trendeket (vigyázat, csak 280-as belmagasság felett ajánlott ilyesmire vetemedni).

oszi trendek9  oszi-trendek2

Egyébként pedig még mindig nyerő a vintage, vagyis bármilyen régi bútordarab, vagy kiegészítő, amit átfestettünk vidám színűre, esetleg egy régi lámpa modern környezetbe helyezése egyedi, különleges hangulatot ad a gyerekszobának is.

oszi trendek10  oszi trendek7

Tehát válogassunk kedvünkre, egy a lényeg, törekedjünk a harmonikus, bensőséges enteriőr kialakítására és ne felejtsük: a kevesebb, néha igenis több.

 

 

Horváth Orsolya – gyerekszoba lakberendező

 

 

Képek: Pinterest

Ez is tetszeni fog