Quantcast
Kezdőlap Fittanya Regenerálódás a nappaliban [VIDEÓVAL!] – Lezárul a Gyerünk, anyukám tornanapló

Regenerálódás a nappaliban [VIDEÓVAL!] – Lezárul a Gyerünk, anyukám tornanapló

Héda Veronika

Véget ért a Szülés Utáni Regeneráló Program. A tornázós hetek tapasztalatairól már épp eleget szövegeltem: írtam motivációról és mélypontról, éjszakai és jelmezes edzésről, pilatesről és zsírégetésről… Most viszont eljött az idő, hogy tornanaplóm lezárásaként bepillantást engedjek a kulisszák mögé – egészen pontosan a nappalimba! Egy kis kamerával felvettem az utolsó előtti jógázásomat, amit négy percbe sűrítve nektek is megmutatok: így tornáztam 8 héten át az otthonomban.

Elöljáróban azért annyit elmondok, hogy a videó egy eléggé ideális állapotot mutat. Az öt hónapos Öcsi végigaludta a tornázásomat, a férjem pedig mindvégig otthon volt és lefoglalta Kistesót – aki persze még így is gyakran megjelent a tornaszőnyegen. Ennél jóval kaotikusabban nézett ki az esetek többségében az edzésem: két gyakorlat között rendszerint kényszerszünetet tartottam, amikor vizet adtam, kirakódarabot kerestem vagy szoptattam, esetleg a fejemre potyogó és a lábam alá kiszoródó játékokkal küzdöttem. Valószínűleg egy ilyen helyzetben még a kamera sem maradt volna épségben… De a videóból legalább kiderül, hogy akár még három gyerek mellett is meg lehet találni a megfelelő alkalmat a testmozgásra.

Mielőtt azonban elindítanátok a lejátszást, röviden összefoglalom a a nyolc hét eredményeit. Tudom, a számok mindenkit érdekelnek, kezdjük a súlyommal: 4 kg-t fogytam, ami azóta se jött vissza. (A videószerkesztéssel eltelt idő miatt a program lezárása után néhány héttel írom e sorokat.) A csípőm és a combom 3 centivel lett karcsúbb. A program zárt csoportjából tudom, hogy aki kicsit több felesleggel indult, mint én, annál még látványosabb volt a változás. Csodát persze heti három tornától még nem lehet várni: a szülés után megmaradt pocakom nem tűnt el teljesen, de kisebb és izmosabb lett, a szétnyílt hasizom elkezdett összezárulni. Összességében azt éreztem a program végére, hogy visszatért a testembe az erő – és ezért az érzésért nagyon hálás vagyok!

És még egy szuper hozadéka van a programnak: nem hittem volna az elején, de beépült az életembe a tornázás. Ha nem is minden egyes nap, de heti többször biztos elvégzek néhány gyakorlatot azóta is, mert végre tudom, mit és hogyan kell helyesen csinálni ahhoz, hogy egy kicsit formába rázzam magam. A hátam, derekam, nyakam azóta is köszöni, hogy végre van néhány mozdulatsor, amit bármikor előhúzhatok az agyam „gyerünkanyukámos” fiókjából, és megszüntethetem a kezdődő fájdolgálást. A helyes testtartásról nem is beszélve: állok a konyhapultnál, vágom a hagymát, és eszembe jut, hogy kiigazítsam magam. Ennek annyira örülök, hogy eldöntöttem, beiratkozom a következő szintre is – a szülés utáni regeneráció csak az első lépcsőfoka volt az otthoni tornakarrieremnek!

Most pedig függöny fel, következzen a videó!

A Szülés Utáni Regeneráló Programról és arról, hogy miért vágtam bele, IDE kattintva olvashattok!

 A tornanapló előző részeit itt találjátok.

 Héda Veronika

Gyerekekkel Csavargó

Ez is tetszeni fog