Quantcast

Szőnyegmustra

pottyos

Mivel a kisgyerekek idejük nagy részét a földön csúszva-mászva töltik, nem mindegy, hogy mi van a lábuk alatt, vagyis milyen szőnyeget, padlószőnyeget választunk.

Mivel a kisgyerekek idejük nagy részét a földön csúszva-mászva töltik, nem mindegy, hogy mi van a lábuk alatt, vagyis milyen szőnyeget, padlószőnyeget választunk. Ezen a ponton meghasonul bennem a lakberendező és a praktikus anya, mert a legeslegfontosabb, hogy puha és könnyen tisztítható legyen. Ne legyen túl hosszú szálú, mert nehéz belőle kiszedegetni a kekszmorzsát és a Lego fejeket, ne legyen fehér, vagy túl világos színű sem, mert állandóan tisztíttathatjuk. Na, jó, de akkor milyen is a jó gyerekszoba szőnyeg?
Először is: miből készüljön? Én mindenképpen a minél több természetes anyagot tartalmazó darabokat ajánlanám, ugyanis például a gyapjú nagyon tartós és természetéből adódóan taszítja a koszt, a műanyag alapanyagú szőnyegek nagy része viszont kőolajszármazékból készül. Legyen minél sűrűbb szövésű, ez mindig egyrészről a magas minőség jele, másrészt a szőnyeg hosszú életének titka. A szizálból, vagy tengerifűből, kókuszrostból készült szőnyegek nagyon tartósak, taszítják a port, de túl kemények, nem jó rajtuk heverészni, ezért ezeket tartogassuk a lakás más részeire.
Ne zárjuk ki a padlószőnyeg lehetőségét sem, ma már gyönyörű, nagyon jó minőségűek vannak, amik nem allergizálnak és tisztításuk sem macerásabb, mint a többi meleg burkolaté.
Ha bútorhoz, vagy falszínhez választunk szőnyeget, figyeljünk az összhangra, ha a háttér letisztult, nyugodtan merjünk élénk, mintás darabot választani, ám, ha a szoba már amúgy is díszes, legyen a szőnyeg inkább egyszínű.
Én nagyon szeretem az állatbőröket és a nemes kilim és perzsaszőnyegeket, modern bútorok mellett gyönyörűen mutatnak, és tökéletesen illenek egy gyerekszobába is tehát, ha valaki hosszú távra tervez, bátran válasszon ezekből.
Végül pedig itt van néhány dizájnos és szép darab.

szonyeg1 szonyeg3 szonyeg6

szonyeg7 szonyeg8 szonyeg9

 

Képek: Harlequin, Brink and Campman, Designers Guild, Fancy Home, Scion, Ikea

Ez is tetszeni fog