Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Tároljuk okosan a gyerekholmikat

Tároljuk okosan a gyerekholmikat

pottyos

A gyerekholmik tárolása sokunknak okoz fejtörést és nem csak a rengeteg játék, de a gyerekruhák praktikus, célszerű elrendezése sem egyszerű dolog. Én, személy szerint kukacosabb vagyok az átlagnál abból a szempontból, hogy nálam nem csak az számít, sikerül-e rendet vágni a bugyik és bodyk között, de fontos az is, hogy a gardrób belseje is csinos és stílusos legyen.

A gyerekholmik tárolása sokunknak okoz fejtörést és nem csak a rengeteg játék, de a gyerekruhák praktikus, célszerű elrendezése sem egyszerű dolog. Én, személy szerint kukacosabb vagyok az átlagnál abból a szempontból, hogy nálam nem csak az számít, sikerül-e rendet vágni a bugyik és bodyk között, de fontos az is, hogy a gardrób belseje is csinos és stílusos legyen. A stílus faktor könnyen elérhető apró részletekkel, mint például, ha a szekrény belsejét más színűre festjük, kitapétázzuk, vagy bevonjuk szép textíliával. Máris rendezettebb lesz az összkép, ha egyforma tárolókat, kosarakat veszünk, esetleg színesre festjük az unalmas akasztókat.

gardrob1 gardrob3

A rend és a rendszer kialakításához használhatunk cimkéket, matricákat, hogy megjelöljük melyik dobozban mit tárolunk. Érdemes életkor szerint is szelektálnunk, ha pedig kevés a hely, évaszakonként vegyük elő a megfelelő ruhákat. Én a lentről felfelé stratégia híve vagyok: vagyis minél gyakrabban használ a gyerek valamit, annál lejjebb kerül az a szekrényben, a még nagy, vagy alkalmi ruhák pedig a felső pocokon kapnak helyet, így nincs kavarodás. A fiókokba is tegyünk rendezőket, gondolom mindenkinek ismerős a kép a miniatűr zokni kupacokról és icipici ruhák összevisszaságáról.

gardrob2 gardrob5

A gyerekek már egészen korán megtanulhatják kiválasztani, elpakolni a saját ruhájukat, ha egy-egy polcot, vagy az akasztós részt az ő magasságukhoz igazítjuk. (Esténként együtt készítsük ki a másnap reggeli összeállítást, hajtogassuk össze a levetett darabokat.) Sok, ma kapható gardrób belső kialakítása moduláris, ezért ne aggódjunk, később magasabbra tehetők, átrendezhetők lesznek ezek az elemek.

gardrob4 gardrob6

 

https://www.facebook.com/hannaszobaja

 

2014. február

 

Ez is tetszeni fog