Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába?

Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába?

pottyos

A tapéták az utóbbi években újra divatba jöttek és úgy tűnik, még egy darabig biztosan divatosak is maradnak.

A tapéták az utóbbi években újra divatba jöttek és úgy tűnik, még egy darabig biztosan divatosak is maradnak.Szerencsére ma már millió féle, kifejezetten gyerekszobába való darab közül választhatunk, és nem kell a macis, kisautós, királylányos háromszögnél leragadnunk. Vagy, ha mégis macis, kisautós, netán királylányos mintát szeretnénk, biztosan találunk ízléses, szép verziókat is.

Ha a tapéta mellett döntünk, érdemes alaposan végiggondolnunk a dolgot, hiszen attól nem lehet olyan egyszerűen megszabadulni, mint mondjuk egy rosszul választott falfestéktől, amit, ha mégsem tetszik, simán át lehet kenni. Azt is fontos eldöntenünk, hogy az egész szobát beborítjuk, vagy csak egyetlen falat díszítünk, hangsúlyozunk vele. A mintákkal is csínján kell bánnunk: a gyerekszobában amúgy is sok színes játék van, ha még a tapéta is rátesz egy lapáttal, a végeredmény pont az ellenkezője lehet annak, amit szeretünk volna.

Ne zárkózzunk el a felnőtt mintáktól sem, mert egy nagyobbacska gyereknek már nyugodtan feldobhatjuk a szobáját egy csíkos, vagy karakteres színű tapétával is.
A választék lehengerlő, ezért itt tényleg érdemes hallgatni az olcsó húsnak híg a leve bölcsességre és árban kicsit drágább, viszont minőségben klasszisokkal jobb darabot választani. Az is fontos, hogy a gyerekszobában lehetőleg vinyl, vagy kifejezetten mosható verziót keressünk, hiszen itt a külcsín mellett a praktikum is nagyon fontos.

A legfontosabb pedig, hogy mindenképpen bízzuk szakemberre a dolgot és ne akarjuk egy 30 ezer forintos tapétát saját magunk feloperálni a falra. Ahol megvettük, biztosan tudnak ajánlani olyan profi mestereket, akik elsőre össze tudják majd illeszteni a mintákat és két nap múlva sem fog felhólyagosodni a ragasztó.

Végül itt van néhány, a legújabb kollekciókból. Ezek az őszi kedvenceim:

tapeta1

Ütős Jill Malek, Jam metál aranyszínű kisautós tapéta.

tapeta2tapeta3

Finom, lágy színeivel a Timbuktas és Scrapbook tapéták a Mamas and Papastól.

tapeta4

Vagány, fekete-fehér Half-moon tapéta a Ferm Living kínálatából.

tapeta5 tapeta6

Kifinomult, egyedi luxustapéták a Harlequin kollekcióiból.

Ez is tetszeni fog